CĂLĂTORII CU AUTOBUZE ELECTRICE

Râmnicenii sunt invitați la o plimbare cu noile autobuze electrice achiziționate de Primărie. Deocamdată, la Rm. Sărat au fost aduse 5 autobuze, urmând ca celelalte 3 mijloace de transport electrice să ajungă în curând. Autobuzele electrice au fost achiziționate cu fonduri europene, în urma unui proiect de mobilitate urbană derulat de administrația locală. Cinci dintre acestea sunt prevăzute cu 26 locuri, iar trei vor avea 56 de locuri, capacități suficiente pentru acoperi nevoia serviciului de transport public din municipiul Râmnicu Sărat.

Lucrările la depoul destinat transportului urban de călători din Râmnicu Sărat, care va deservi cele 8 autobuze electrice, continuă. Depoul este construit pe strada Ialomiței din cartierul Bariera Focșani și va fi prevăzut cu stații de încărcare, atelier mecanic, spălătorie, birouri, zonă de așteptare pentru călători, dar și o zonă de parcare. De asemenea, autoritățile intenționează să amenajeze la depou și un parc fotovoltaic.

Autobuzele electrice au fost proiectate pentru a respecta toate normele de siguranță a călătorilor, dar și pentru a oferi un grad de confort cât mai sporit al călătoriei.

Related posts